XII Volta a Osona

La cita

El passat 18 de novembre, la secció Esportiva del CMCB va organitzar la XII Volta a Osona. Un total de 99 cotxes i 8 equips de motos varen disfrutar de la última prova de la Copa Catalana de Ral·lies de Regularitat per a Clàssics i, com en edicions anteriors, Manlleu va tornar a ser el centre neuràlgic del ral·li.

Amb un recorregut de 340 kilòmetres, la prova es va dividir en 4 seccions i es van disputar 10 trams cronometrats molt coneguts per tots els participants. Poc després de les once del matí, els cotxes cero van sortir de Manlleu seguits dels equips de motos encapçalats per Edgar Mercader i Josep Cardona amb BMW R80. El dorsal 1 el lluien, en aquesta ocasió, els líders de la Copa, Josep Pla i Andreu Ferrer amb el seu Volkswagen Golf.

Un clàssic per a començar

La Trona fou el primer tram cronometrat del matí, seguit d'Alpens i Coll de Merolla. Amb aquestes tres especials es va tancar la primera secció del ral·li abans d'arribar al reagrupament a la localitat de Ripoll. El Porsche 911 de David Nogareda i Sergi Giralt encapçalava la prova, una posició que no abandonarien fins a l'últim tram de la prova.

Un curt enllaç va portar als participants fins al primer tram de la tarda, Coll de Santigosa i després es va disputar Coll de Bracons per a completar la segona secció, abans d'arribar a Taradell on tenia lloc el segon reagrupament del dia.

Decisiva power stage nocturna

Els trams de la Roca i el Coll de Revell eren els primers de la tercera i última secció del ral·li, que es van disputar en format nocturn. Un cop finalitzat el tram d'Osor, es va realitzar un curt reagrupament a la petita localitat de La Brunyola. Només quedaven dos especials per finalitzar aquesta edició de la Volta i diversos equips tenien opció de podi.

Fins a la especial de Cladells es van registrar pocs canvis en la classificació general, però els 27 kilòmetres de Collsaplana, en format power stage, foren decisius en el resultat. L'equip format per Tere Armadans i Anna Vives va fer un tram perfecte i van pujar a la primera posició del ral·li. David Nogareda i Sergi Giralt varen quedar relegats a la segona posició i primers entre els històrics. Va completar el podi un altre Youngtimer, el Renault 5 de Josep Morlans i Oscar Quiles. A Roda de Ter va tenir lloc el sopar i l'entrega de premis.

Amb aquesta prova es donava per finalitzada la sisena edició de la Copa Catalana de Regularitat per a Clàssics.