La biblioteca del Clàssic Motor Club del Bages va ser creada coincidint amb l’ampliació de la Junta Directiva, el 13 desembre de 1991, en la qual el president i el vicepresident van creure necessari crear una biblioteca per tal de donar informació als 135 socis que en aquells moments tenia el Club, sense oblidar totes aquelles persones que no ho eren i que també s’adreçaven a nosaltres.
Així va ser com va començar la biblioteca del Clàssic. L’Agustí Marín, impulsor d’aquesta iniciativa i arxiver del Club, comentava: “En aquell moment el meu únic mitjà era la meva pròpia biblioteca, que de totes totes era escassa a l’hora de donar resposta a les més diverses consultes relatives a la identificació i la restauració d’un vehicle. Això em va fer decidir a trobar, entre els nostres primers socis i amics, gent amb els coneixements i la informació que jo no tenia. Entre els més destacats hi havia Guillem Tachó i Antoni Camprodon –jo era un assidu visitant del seu taller–, i alguns dels primers coordinadors de les seccions que organitzaven trobades de marques. Entre aquests recordo en Benito Freire, president del Club Jaguar, que no prou satisfet amb les informacions que em donava, el dia que passava pels Encants de Barcelona sempre trobava algun document antic que ens cedia gratuïtament per a la nostra biblioteca... També cal recordar les donacions fetes per Lluís Gil i Dieter Pieper, coordinadors de les seccions Citroën i Mercedes respectivament”.
L’any 1996 la biblioteca del Clàssic va fer entrega d’una col·lecció completa de revistes del Club a l’Arxiu Nacional de Catalunya i va fer un intercanvi de documentació provinent de la Fundació Elizalde amb l’Arxiu Nacional de Catalunya per a la documentació de les biblioteques del Clàssic i de l’Antic Car Club de Catalunya.
El 1997 va tenir lloc un fet fonamental per a la biblioteca: el trasllat de les instal·lacions del Club a un local molt més ampli, situat al carrer Tarragona 50 bis, aquest fet va permetre poder disposar d’un espai propi dedicat exclusivament a biblioteca. Alguns socis com en Francesc Clota no van dubtar a donar-nos un cop de mà i proporcionar-nos uns arxivadors metàl·lics, així com tot un seguit de documents d’època per completar la nostra biblioteca. Aquest fet s’acabà d’arrodonir l’any 1998 amb els primers diners que el Club va destinar a la compra de llibres per a la biblioteca.
En aquells moments, fins a la compra dels primers volums, la documentació de la biblioteca havia anat creixent gràcies a la confecció de llibres fets amb fotocòpies dels llibres que ens deixaven. Per altra banda, un fet fonamental des d’un bon principi va ser el de les donacions fetes pels nostres socis i amics, algunes molt importants com quan, l’any 1998, el soci Francesc Rosiñol ens va donar 250 exemplars de la Revue Tecnique Automobile i una gran quantitat de catàlegs tècnics que són determinants per a la confecció de les fitxes tècniques reduïdes que el Club va començar a fer uns anys més tard. Com ells, molts altres han col·laborat des des del principi i fins als nostres dies en la creació de la que ara és la nostra biblioteca, entre ells, Luciano Mañes, per exemple. Des del Club, volem mostrar un agraïment molt especial per l’ajuda rebuda durant tots aquests anys per part dels nostres socis i que ara serveix perquè qualsevol persona, sigui o no del club, pugui consultar totes les nostres col·leccions, llibres, articles catàlegs, etc. que fan un important patrimoni per aquest club.